Останнім часом у соціальних мережах та ЗМІ ходить багато різної інформації, яка не відповідає дійсності.

Один із таких "вкидів" стосувався і пенсій. Нібито пенсіонерам блокуватимуть банківські картки за відсутність грошей. На цю інформацію відреагували у Міністерстві соціальної політики України.

Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube

Там зазначили, що у повідомленні міністерства повідомили про те, що якщо пенсіонери з числа ВПО стали на облік до 24 лютого 2022 року і не користуються своєю банківською карткою довше 6 місяців, то пенсію йому нараховуватимуть, але до з'ясування обставин на рахунок гроші не перераховують .

Причиною в Мінсоцполітики назвали те, що багато пенсіонерів із числа переселенців, зареєстрованих до 24 лютого 2022 року, продовжують проживати на тимчасово окупованій території.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

"У такій ситуації держава не має можливості оперативно з'ясовувати інформацію про те, чи не власник картки не втратив до неї доступ (і згодом можуть скористатися шахраями) і чи є власник живим, адже під час війни ризики смерті чи зникнення людини, на жаль, зростають у рази" , - зазначили в міністерстві.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Доки пенсіонер підтвердить, що живий і самостійно користується своєю банківською карткою, пенсія Пенсійним фондом нараховується, але на картку гроші не переказують. Як тільки людина підтвердила свою особу, всі нараховані гроші їй зарахують на рахунок.

Нагадаємо, що після індексації пенсія не збільшується, а стає меншою: як виправити ситуацію.

Раніше ми повідомляли, що конче необхідно зробити пенсіонерам до 1 квітня.