Українцям, які тимчасово проживають в інших областях чи за кордоном, показали важливі поради від Черкаської філії "Газмережі". Опубліковані на сторінці Facebook рекомендації допоможуть ефективно керувати лічильником газу та уникнути непорозумінь у розрахунках.

Для тих, у кого в будинку встановлено лічильник газу, пропонується два практичні варіанти. По-перше, регулярно передавайте показання з 1 по 5 число кожного місяця, використовуючи зручний сервіс.

газовий лічильник

Альтернативно, ви можете надіслати письмову заяву до філії "ГАЗСЕТИ" про факт тимчасового непроживання, доклавши підтверджуючі документи, такі як довідка ВПО або копія закордонного паспорта з позначкою про перетин кордону.

Важливо, що за відсутності будинку понад півроку необхідно повторно надіслати документи до філії протягом 30 днів після закінчення 6-місячного періоду.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Для тих, хто не має лічильника, рекомендується звернутися з письмовою заявою до філії, додавши відповідні документи.

"Газмережі" зазначають, що за наявності кількох зареєстрованих осіб на об'єкті обсяг газу розраховуватиметься на кожну людину, тоді як для одиночних реєстрацій перерахунок не провадиться.

Газовий лічильник, фото: Знай.ua

Важливо наголосити, що звернення про тимчасове непроживання можна подавати як поштовим, так і електронним шляхом на адреси філій.

Інформація про тимчасове непроживання буде врахована при нарахуванні обсягів газу наступного місяця після отримання заяви. Однак відповідно до чинного законодавства заборонено коригування нарахувань за попередні періоди.