Національний Банк України попередив зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці. Економіст Олег Пендзин розповів, що нововведення будуть стосуватися лише номера банківської картки.

Про це він зазначив в коментарі ТСН.ua.

Розрахунок карткою. Фото: скрін youtube

Заступниця керівника одного з відомих банків пояснила, як державні органи отримують відповіді на запити від фінансових установ.

"Наразі інформація на запити державних органів надається наступним чином: 6 перших та 4 останніх цифри номера, що розділені шістьома зірочками. І тут може бути безліч співпадінь", – розповіла вона.

Популярні новини зараз

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Фахівець Олег Пензин пояснює, що знаючи номер банківської картки, можна дізнатися про всі перекази які надходять на рахунок та виявити тих, хто займається підприємницькою діяльністю і ухиляється від сплати податків.

Банківська картка. Фото: Youtube

"Маючи номер банківської картки, можна ідентифікувати перерахунки коштів. Тобто маючи номер картки, можна відслідкувати те, кому і скільки надходило грошей. Номер банківської картки дасть можливість податковим службам як мінімум ідентифікувати чи є у вас комерційна діяльність, що буде вимагати сплати податків", – зазначає Пензин.

Експерт пояснює, що одним із пріоритетів держави є скорочення нелегального сектору бізнесу.

Пензин додав, що під приціл податківців можуть потрапити власники житла, яке здають в оренду і при цьому не сплачують обов'язкові збори до Державного бюджету.

Раніше ми писали, до комерційних банків або звичайних обмінників: українцям розповіли, як не помилитися з купівлею валюти

Крім того, Знай.ua повідомляв, блокування рахунків: у НБУ пояснили, чи існують обмеження переказів з картки на картку.

Також наш портал інформував про російських і білоруських рублів: Нацбанк зробив важливе оголошення