Максим Бахматов – засновник і голова офісу Трансформації назвав реальну суму, яку кияни мають платити за проїзд у громадському транспорті. Про це він розповів в інтерв'ю для Новини.LIVE.

За його словами, абсолютно нелогічні речі виходять – маршрутка за 15 гривень дає прибуток, а комунальні автобуси за 30 гривень – ніякого прибутку не дають. Маршрутка – приватна, а та, яка фінансується з податків простих українців вартує дорожче і прибутку ніякого не приносить.

"Ви не відчуваєте, що хтось нас обманює щонайменше вдвічі" – зауважив він.

Музика в маршрутках. Фото: Youtube

Для прикладу він привів західні країни, де комунальний і приватний транспорт доступний для людей за однаковою ціною і вартує 200 євро на рік. В Україні поки що до цього не дійшли.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

"Велике транспортне коло та проєкти трансформації — це перший крок до того, щоб отримати таку сучасну інфраструктуру, яка дозволить киянам пересісти з автомобілів та маршруток на сучасний комунальний транспорт. Приблизна вартість всього проєкту до війни була 50 млрд гривень. Це ті гроші, які викрали київська влада протягом двох років" – інформував Бахматов.

Тролейбус, фото: видання Журнал Житомира

Не оминув він і тему київського метрополітену, заявивши, що синя гілка може бути введена в експлуатацію знову лише через роки. І це при умові своєчасного ремонту, який повинен наступити прямо зараз. Тож не варто очікувати, що це може статись найближчим часом. Інакше столиця перетвориться у Венеціанський канал.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, суми ростуть з кожним днем: Держфінмоніторинг обновив дані боротьби проти агресора на економічному фронті

Раніше наш портал інформував, метро Києва може перетворитися на Венеціанський канал: депутат закликав киян готувати човни

Також портал Знай повідомляв, українці похилого віку отримають допомогу на проживання: кого підтримають грошима