В міністерстві фінансів розповіли про стан бюджету України та дефіцит коштів. Про це заявив в ефірі Телемарафону очільник Мінфіну Сергій Марченко.

За словами чиновника, вже зараз в Україні відчутний дефіцит коштів через недостатню допомогу від західних партнерів. Проте влада знаходить ресурси, для покриття всіх нагальних потреб.

Гроші. Фото: скрін youtube

"Ми бачимо вже чіткі розрахунки на європейську допомогу. Перші 4,5 млрд євро будуть отримані в березні, також ми зробили все необхідне, щоб отримати допомогу від Світового банку – 1,5 млрд доларів США. Ці кошти дозволять нам перекрити потреби. Ми розраховуємо , що перше півріччя зможемо забезпечити рахунок цих джерел" – повідомив Марченко.

Також він запевнив, що це хоч і критично, але будуть прийматись рішення, які б виправили ситуацію.

Популярні новини зараз

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Раніше було багато гучних заяв стосовно недостатньої допомоги від західних партнерів, що може напряму вплинути на виплату пенсій та заробітних плат для працівників у державній сфері. На це відповідали у Мінсоцполітики, запевнивши, що ці виплати – перша необхідність, яку все ж будуть заповнювати незалежно від надходжень допомоги. У цьому році при ухваленні бюджету рекордну кількість становили саме гроші від партнерів. І більша частина коштів у бюджеті передбачена для оборони та соціальної сфери.

Гроші. Фото: скрін youtube

Тому, не дивлячись на дефіцит коштів, виплати пенсій та державні заробітні плати будуть видаватись у визначені строки.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, числа у платіжках точно здивують: тариф вирішили підвищити одразу на 90%

Раніше наш портал інформував, не лише зарплати та пенсія: на яку солідну виплату можуть розраховувати українці

Також портал Знай повідомляв, родин з дітьми підтримають грошима: кому з українців щомісяця "капатиме" на картку по 2000 гривень