Заробітні плати у конверті, тобто не офіційні, отримують багато українців. Але за словами члена Ради Національного банку, ці люди будуть отримувати по-справжньому мізерні пенсії.

За його словами, питання фінансового моніторингу держави актуальне як ніколи.

"Я б хотів звернутися до тих громадян, які отримують зарплату у конвертах. У майбутньому, крім того, що ви стаєте соціально незахищеними, ви будете отримувати мізерну пенсію, кошти які у вас є, вам буде важко їх використовувати" – розповів чиновник.

Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua

Для прикладу він навів купівлю автомобіля, або ж нерухомості. Є велика ймовірність, що у вас запитають, чи законно зароблені гроші і де офіційне підтвердження. Тому зрозуміло, що купити те що хотіли ви не зможете.

Популярні новини зараз

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Показати ще

Від роботодавців працівники мають повне право вимагати "білу", тобто офіційну заробітну плату, яка буде фіксуватись Пенсійним фондом. Це може стосуватися випадків, коли ви отримуєте одну суму, а офіційно в документах фіксується зовсім інша – менша. Саме від цієї зарплати формується все у майбутньому.

зарплата, скріншот з відео

З іншого боку, роботодавці ухиляються від сплати податків. А податки – фінансування ЗСУ та нашої перемоги. Тому це також важливо.

Якщо дивитись у майбутнє, то теперішня офіційна заробітна плата формує майбутню пенсію. Тому не виключено, що навіть якщо ви працювали офіційно, але мали незаконну частку заробітної плати, то виплати в майбутньому будуть просто мізерні.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українців штрафуватимуть на 17 тисяч гривень: за що загрожує таке покарання

Раніше наш портал інформував, не лише зарплати та пенсія: на яку солідну виплату можуть розраховувати українці

Також портал Знай повідомляв, залишився місяць: Пенсійний фонд терміново попередив одержувачів виплат