До вересня 2024 року всі навчальні заклади, які розміщені на захід від Києва, мають вийти до офлайну. У цьому впевнений заступник міністра освіти та науки України Михайло Вінницький.

За його словами, у деяких випадках доведеться навчатися у дві зміни чи ввечері, проте для Кабінету міністрів очне навчання – це величезний пріоритет.

Про це Михайло Вінницький заявили в ефірі одного із українських телеканалів.

Михайло Вінницький

Він підкреслив, що вивести на офлайн школярів та студентів у таких містах, як Харків, Запоріжжя, Одеса, Миколаїв – це мрія, якої потрібно прагнути, проте поки що вона не здійсненна.

Популярні новини зараз

На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні

Платитимуть ще півроку: хто повторно отримає допомогу

Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Показати ще

"Ми зараз рухаємося таким чином, що всі, хто є, умовно кажучи, на захід від Києва, всі заклади мають до вересня місяця вийти в офлайн. Однозначно всі. Це означатиме в багатьох випадках, що ми маємо переходити на дві зміни, ми повинні навчатися вечорами, дуже багато речей міняти. Але оффлайн, безперечно, для нас є величезним пріоритетом та пріоритет для уряду загалом", – сказав Вінницький.

Він додав, що сформувати певний життєвий світогляд студентів під час онлайн-навчання складно чи взагалі неможливо. Зокрема, в державі мають розвиватися люди з великої літери, чому й сприяє освіті.

Чиновник зазначив, що завдяки освіченості українців уже два роки вдається відстоювати Україну.

"Людина зі сформованим світоглядом додає до загальної освіченості нашої країни. Одна з причин, чому ми відстояли нашу державу за останні два роки, тому що надзвичайно високоосвічене населення", – наголосив Вінницький.

Нагадаємо, деякі українці можуть не сплачувати податок за "зайві" метри: хто потрапив до списку.

Раніше повідомлялося, щомісяця по 1100 гривень: хто з українців отримає додаткові виплати.

Також, нові тарифи на опалення: деяким споживачам доведеться платити більше.