Комунальники розпочали активну боротьбу зі споживачами, які ігнорують платіжки. Яка заборгованість може стати причиною відключення води та каналізації, йдеться у матеріалі "Суспільного".

В Україні дозволили відключати комунальні послуги споживачам, які нагромадили борги. Відключення проводять у всій країні. Наприклад, лише на Кіровоградщині близько 46 тисяч споживачів мають велику заборгованість та потенційно можуть залишитися без води.

Вода з крану. Фото: скрін youtube

Місцеві комунальники зазначають, що залишитися без благ цивілізації можуть споживачі, які нагромадили понад 3 тисячі гривень боргу. Попередньо боржнику надсилають попередження про наявність заборгованості і навіть перед самим відключенням фахівці пропонують сплатити борг.

Якщо споживач не йде контакт, то фахівці водоканалу проводять відключення. Робити це можуть без власника житла. Наприклад, у багатоквартирних будинках перекривають каналізацію на даху, використовуючи спеціальні пристрої.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Борги з комуналки, скріншот: YouTube

Фахівці водоканалу нагадують, що доводити справу до відключення послуг - не вигідно для гаманця споживача. За відновлення водопостачання та водовідведення доведеться додатково заплатити близько 5000 гривень та повністю виплатити борг.

Раніше портал Знай повідомляв, тарифи зростуть майже вдвічі: в українців забере промову від нових платіжок на воду.

Також наш портал інформував, технічне обслуговування не провели, а платити все одно доведеться? Газовики прояснили важливі питання.

Крім того, ми писали, будуть великі фінансові проблеми: спеціалісти водоканалу попередили споживачів.