Платіжки за централізоване опалення найвитратніші серед усіх комунальних послуг, але під кінець сезону у споживачів з'явився шанс заощадити. Про це повідомили на офіційному сайті АТ "Облтеплокомуненерго".

Комунальники заявляють, що останніми днями у світлий час доби спостерігається плюсова температура. При цьому український гідрометцентр прогнозує середньомісячну температуру в березні вище за середні багаторічні значення.

Опалення. Фото: скрін youtube

Такі умови змушують теплоенергетиків вживати заходів щодо регулювання системи опалення, щоб уникнути перегріву житла споживачів. Відповідно, обсяги споживання тепла будинком скорочуються, а отже, і місячні платіжки будуть з більш помірними сумами.

Платіжки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Показати ще

"Окрім того, ці заходи можуть мати позитивний влив на обсяги споживання тепла будинком, що фіксуються вузлами комерційного обліку теплової енергії, і відповідно до яких здійснюються нарахування за послуги з постачання теплової енергії", - йдеться у повідомленні.

Варто нагадати, що тарифи на тепло залишаються фіксованими до кінця опалювального сезону, оскільки мораторій забороняє проводити перерахунок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що комунальники анонсували "наслідки" неплатникам: доведеться відповідати за всією суворістю.

Також наш портал інформував, доведеться економити на їжі чи брати кредити: тарифи зростуть, а субсидію дадуть не всім.

Крім того, ми писали, газ по 15 гривень за куб, а вода на плюс 30%: аналітики розповіли про підвищення вартості комуналки.