Наприкінці січня стало відомо, що Туреччина має намір запровадити ввізне мито на українське молоко у розмірі 176%, проте після запровадження зони вільної торгівлі між країнами цей показник має зменшитися вдвічі.

На думку експертів, такий перебіг подій зробить турецьку продукцію практично вільною на українському ринку, тоді як українське молоко оподатковуватиметься високим митом при ввезенні до Туреччини навіть за режиму вільної торгівлі.

молочна продукція

Аналітики припускають, що ціни на український товар для споживачів у Туреччині знизяться незначно, тоді як турецька продукція стане дешевшою в Україні на 5%.

Це викликає занепокоєння турецьких виробників, які, очевидно, виступають проти цієї угоди. Проте більшість аналітиків вважають, що обидві країни ухвалили політичне рішення про ратифікацію зони вільної торгівлі та намагаються оновити умови угоди.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Молочна продукція, скріншот: YouTube

Наразі ведуться обговорення щодо внесення змін до угоди, але промислові сектори, такі як металургія та сільське господарство, не беруть участь у цих переговорах.

Експерти висловлюють думку, що зона вільної торгівлі між Україною та Туреччиною мала бути запроваджена набагато раніше, і її затримка вносить певну невизначеність у розвиток торговельних відносин між країнами.

Раніше ми писали про те, що так бутерброди навіть смачніші: в Україні супермаркети оновили ціни на вершкове масло та ковбасу

Крім того, Знай.ua повідомляв, з векла, морква та зелена цибуля за новими цінами: скільки коштуватимуть популярні овочі

Також наш портал інформував, і ндексація торкнеться не лише пенсій: коли українці отримають підвищену зарплатню