Уряд України працює над новими ініціативами для збільшення доходів держбюджету, серед яких запровадження воєнного збору для фізичних осіб-підприємців (ФОП) стоїть на передовій.

Про це повідомив голова комітету з фінансових, податкових та митних питань Верховної Ради Данило Гетманцев під час телемарафону. Він зазначив, що Міністерство фінансів розробляє план, згідно з яким доходи бюджету мають зрости на 44 мільярди гривень.

Данило Гетманцев. Фото: скрін youtube

"Мова йде про збільшення воєнного збору, введення такого збору для ФОП, які наразі його не сплачують, а також для юридичних осіб - платників єдиного податку, зокрема, за певні типи операцій, такі як купівля-продаж нерухомості, ювелірних виробів та інших", - деталізував Гетманцев.

Він підкреслив, що ці заходи є частиною комплексного підходу до збору необхідної суми.

Популярні новини зараз

ПриватБанк запускає революційну програму: що зміниться для клієнтів

Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

"Уряд незабаром представить ці пропозиції у вигляді законопроєкту. Ми очікуємо його вже в березні", - додав народний депутат.

Податки / фото: Freepik

В контексті податкової політики Міністерство фінансів України розробило Національну стратегію доходів до 2030 року, яка передбачає, зокрема, запровадження прогресивної шкали податків. За словами заступниці міністра фінансів Світлани Воробей, нова система будується на європейському принципі "Чим більше заробляєш, тим більше платиш", при цьому за основу взято польську модель оподаткування малого та середнього бізнесу, де ставки коливаються від 2% до 20%.

Раніше Знай.ua повідомляв, що уряд завдасть удару по кишеням українців підвищивши акцизи на деякі товари та послуги. У 2024 році Україна планує збільшити доходи державного бюджету через низку заходів, серед яких відзначаються підвищення військового збору, акцизних податків та введення щомісячних авансових платежів із податку на прибуток для підприємств, які займаються роздрібною торгівлею пальним