Весна почалася зі зниження цін на популярні овочі - картопля, білокачанну капусту та цибулю.

Досить відчутно подешевшала картопля, оскільки фермери почали розпродувати запаси через зниження якості на зберіганні. Про це "РБК Україна" розповіла керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" Тетяна Попович.

Овочі та фрукти на ринку, фото Знай.ua

У січні спостерігалося стрімке зростання цін на картоплю. Овочі продавалися по 18-25 гривень за кілограм, що в середньому в 4 рази дорожче, ніж за аналогічний період 2023 року. Проте вже до середини лютого вартість продукту пішла на зниження.

Так, станом на початок березня на оптовому ринку "Шувар" картопля пропонується за ціною від 13 до 16 гривень за кілограм. Це на 30% дешевше, ніж у лютому.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Тетяна Попович зазначає, що закладена фермерами на зберігання картопля почала знижуватися якість, тому запаси почали активно розпродувати. Збільшення пропозиції на ринку призвело до зменшення цін.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Водночас у супермаркетах скоригували ціни на деякі інші овочі. Дані Мінфіну показують, що на початку лютого трохи подешевшала білокачанна капуста. Середній цінник знизився із 15,27 до 15,06 гривні за кіло.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Цибуля також стала трохи доступнішою. Середня ціна овочів зменшилася з 16,95 до 16,36 гривні за кілограм.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, голодувати не будемо: крупи, яйця та сардельки змінилися в ціні, скільки доведеться заплатити.

Також наш портал інформував, пояси можна послабити? Українців порадували зниженням цін на важливі продукти – що подешевшало.

Крім того, ми писали, діставайте мангал: супермаркети порадували цінами на шашличний набір.