Комунальні платіжки стануть ще більшим тягарем для частини споживачів. З 1 березня 2024 року набули чинності оновлені тарифи на послуги.

Про подорожчання комуналки повідомляється на facebook-сторінці Казанківської громади.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Так, починаючи з 1 березня для мешканців Казанківської громади, що на Миколаївщині, починають діяти нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання. Рішення про перерахунок було прийнято у зв'язку зі збільшенням вартості електроенергії, яка використовується для підйому та подачі води до будинків українців.

У поясненні місцевої влади йдеться, що нові тарифи на воду формувалися з огляду на звернення орендарів водопровідних мереж з метою приведення розцінок у відповідність до економічно обґрунтованих витрат.

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Відтепер побутовим споживачам доведеться платити за кожен кубометр використаної води по 39 гривень, у тому числі 20% ПДВ – 6,50 гривні.

Важливо, що тарифи на воду активно переглядають і в інших територіальних громадах. А вже з 1 квітня ціни на послуги водоканалів можуть зрости й у низці великих міст.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжки за газ неприємно "витягуватимуть" ще більше: важливе уточнення, на яке звернули увагу газовики.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка витягне останні копійки: серйозний стрибок цін на газ і світло може статися вже навесні.