Деяким українцям можуть загрожувати неприємності у вигляді некоректних нарахувань у платіжках та навіть штрафів. Все через неналежний контроль за лічильниками.

Так, споживачам потрібно періодично проводити перевірку лічильників для води, газу, електроенергії та тепла. Процедура знову стала обов'язковою, йдеться у постанові Кабміну.

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Обов'язковій перевірці протягом трьох місяців після завершення опалювального сезону підлягають лічильники газу, води, електроенергії та тепла. Ініціювати перевірку приладів обліку може як споживач, і постачальник послуг. Найчастіше підприємства самостійно інформують клієнтів про необхідність проведення процедури.

Перевірка лічильників газу та електроенергії проводиться за рахунок постачальника, тому споживачам не загрожують додаткові послуги. А ось за перевірку приладів обліку води та тепла доведеться заплатити зі своєї кишені.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Лічильник води. Фото: скрін youtube

Наголошується, що не перевірений лічильник може спричинити неправильні нарахування у платіжках за комунальні послуги. Також можливе накладення штрафу та навіть припинення постачання послуг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, покази електролічильників фіксуватимуть по-новому: енергетики попередили споживачів.

Також наш портал інформував, заборгував за старим тарифом, а платити за новим – майже вдвічі більше? У Yasno пояснили важливий момент.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.