Більшість наших читачів уже знає, що українці, які не мають змоги платити за комуналку, можуть подати заявку на оформлення субсидії. Проте дана процедура в такому разі не така вже й проста. Представники Пенсійного фонду України розповіли про один виняток із правила.

За рішенням уряду, субсидія призначається українцям, у яких витрати на комунальні послуги перевищують 15% середньомісячного сукупного доходу сім'ї до закінчення військового стану та протягом місяця після його скасування.

Про це стало відомо завдяки публікації ПФУ у месенджері Telegram.

Публикаця ПФУ, скриншот: Telegram

Допомоги можуть відмовити, якщо в сім'ї є працездатні люди, які з якихось причин не працевлаштовані і при цьому не є здобувачами освіти. Аналогічно субсидію не дадуть, якщо заробітна плата одного з членів сім'ї буде нижчою за мінімальну.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Оформлення пенсії, фото: Facebook

До ПФУ надійшло звернення від українки передпенсійного віку. Жінка вимушено не працює. Вона перебуває на лікуванні через серйозну травму:

"Мені 57 років, не працюю. У минулому році отримала важкий перелом, лікуюся вже кілька місяців. Чи можуть мені призначити житлову субсидію?".

У прес-службі Пенсійного фонду відповіли, що у випадку, якщо людина тривалий час не може працювати за станом свого здоров'я, вона має отримати відповідний висновок лікарсько-консультативної комісії. Там мають бути зазначені дані про тривале захворювання. У такому разі житлову субсидію можуть призначити згідно постанови Кабміну.

Нагадаємо, не виконали умови – з вас 80 тисяч: за що каратимуть українців підвищеними штрафами у квітні.

Раніше повідомлялося, з оцвиплати від держави чи допомога благодійників: українців попередили як не залишитися з порожнім гаманцем.

Також, кілька деталей і ви без пенсії: хто зі старих ризикує виплатами.