Вже з квітня 2024 року українські пенсіонери можуть розраховувати на додаткове підвищення своїх пенсійних виплат. Це оновлення стосуватиметься особливо двох категорій громадян.

Експерти з профільного порталу поділилися подробицями майбутнього перерахунку. Вони вказали на те, що в новому році мінімальна зарплата в Україні зросла до 7,1 тисячі гривень, що вплинуло на збільшення пенсій для людей старше 65 років з достатнім стажем.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Згідно з чинними правилами, пенсія таких громадян не повинна бути нижчою за 40% від мінімальної заробітної плати, що в січні цього року означало підвищення мінімальної пенсії з 2,68 тисячі до 2,84 тисячі гривень.

Але вже 1 квітня очікується наступне збільшення мінімальної зарплати — до 8 тисяч гривень, що автоматично підвищить пенсійні виплати до 3,2 тисячі гривень.

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Крім того, буде проведено автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч працюючих пенсіонерів, враховуючи новий розмір страхового стажу. Розмір підвищення буде визначатися індивідуально для кожного.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

З нового року мінімальний розмір пенсії в також збільшився і тепер становить 2361 гривню, що на 268 гривень більше, ніж у попередньому році.

Також виросли розміри максимальної пенсії — до 23,61 тисячі гривень, виплат за додатковий стаж — до 23,6 гривні за кожен рік, добровільних пенсійних внесків — до 1562 гривень, а також доплат для самотніх пенсіонерів, які потребують догляду, — до 944 гривень.

Прожитковий мінімум загалом збільшився до 2,92 тисяч гривень, а для осіб, що втратили працездатність, — до 2,361 тисячі гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Також Знай.ua повідомляв, що українцям збагатять стаж цілими 3 роками. З 2024 року українські жінки та чоловіки отримають приємний бонус у свій страховий стаж – облік декретної відпустки. Це стосується тих, хто протягом трьох років доглядав дитину, відкладаючи трудову кар'єру.

Згідно з новим законом, держава враховує цей період до того моменту, як дитині виповниться три роки.