Українцям розпочнуть призначати новий вид субсидій. Про яку допомогу йдеться, пояснили на facebook-сторінці Міністерства соціальної політики.

В Україні готуються запустити новий вид допомоги для внутрішньо переміщених громадян. Ідеться про виплату субсидій на оренду житла. Подібної соціальної підтримки раніше уряд не надавав.

Виплати. Фото: скрін youtube

"Зараз проєкт рішення про таку допомогу погоджується в середині Уряду. Очікуємо, що після затвердження рішення Уряду вже з червня ВПО зможуть скористатися новим інструментом підтримки", - йдеться у повідомленні.

Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

У Мінсоці зазначають, що розмір субсидії залежатиме від кількох факторів. По-перше, це місце проживання ВПО - вартість оренди у різних населених пунктах та регіонах помітно відрізняється. Також розмір допомоги залежатиме від кількості членів сім'ї, рівня доходів та спроможності платити за оренду самостійно.

Так, чим нижчі доходи сім'ї переселенців, тим вищий відсоток вартості оренди покриватиме субсидія.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за місяць не встигнете – попрощаєтеся із субсидією: українців попередили про важливу процедуру.

Також наш портал інформував, не вистачить навіть заплатити за світло: українцям пропонують компенсацію за комуналку від 236 гривень.

Крім того, ми писали, без субсидії вам не вижити: масштабне підвищення тарифів може відбутися вже у квітні.