Жителям Київщини влаштували справжній тарифний "сюрприз" – розцінки на послуги збільшилися майже вчетверо. Про це йдеться у матеріалі видання "Київщина 24/7".

У Гостомельській громаді на території Київської області серйозно підвищили тарифи на послуги управління та утримання будинків та їх територій. Місцевим мешканцям доведеться платити майже вчетверо більше вже з 1 квітня.

Комуналка. Фото: скрін youtube

Підприємство, яке надає послуги, пояснює, що підняти тарифи довелося через збільшення видатків. Цьому сприяло подорожчання пально-мастильних матеріалів, електроенергії, обладнання та захисний одяг, а також підвищення мінімальної зарплати працівників.

Мало того, з 15 березня для місцевих жителів почав діяти новий тариф на вивезення побутових твердих відходів. Вартість послуг підняли майже вдвічі – з 27,3 до 52,14 гривні за одного жителям.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube

"Виходячи з того, що загальновиробничі та адміністративні витрати збільшилися, підприємством здійснено коригування тарифів з вивезення відходів. За структурою коригування тарифів вартість 1 куб. м складатиме 306,70 грн, а на 1 мешканця вартість вивезення відходів складатиме 52 грн 14 коп", - йдеться у повідомленні.

Нові тарифи. Фото: kyivschina24

Раніше портал Знай повідомляв, тарифний обман: водоканали змушували українців переплачувати за послуги.

Також наш портал інформував, будуть "сюрпризи" у платіжках? Тепловики слідом за водоканалами скаржаться на збиткові тарифи.

Крім того, ми писали, українці залишаться віч-на-віч з комунальними платіжками: субсидію призначать лише в кількох випадках.