Рідкісні українські монети можуть оцінюватись у десятки тисяч гривень, а знайти їх можна навіть у своїй скарбничці чи кишені старої курточки. Наприклад, за 5 копійок 1992 року можна отримати майже 24 тисячі гривень. Про це свідчить інформація на спеціалізованому ресурсі violity.

Колекціонерів цікавлять рідкісні українські монети, які відрізняються від звичайних унікальними характеристиками чи браком.

Монети. Фото: скрін youtube

Так, наприклад, на онлайн-аукціон виставили рідкісну монету номіналом 5 копійок 1992 різновиду 2БАг. Монета збереглася у чудовому стані, що видно по фото.

Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Власник оцінив монету у суму, яку не кожен може заробити навіть за місяць – 23 700 гривень. Лот зацікавив 48 потенційних покупців, а це означає, що шанси на продаж досить високі.

Цінна монета. Фото: violity

Варто зазначити, що монета номіналом 5 копійок 1992 різновиду 2БАг має гладкий гурт, а також виготовлена ​​з немагнітної сталі.

Так, щоб впізнати цінну монету, можна використовувати магніт. Втім, за можливості краще показати монету фахівцю, адже нумізматика – справа досить тонка.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, одна монета вирішить фінансові проблеми: як виглядають 5 копійок, які оцінюються у 200 доларів.

Також наш портал інформував, за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, банкноти у вашому гаманці можуть виявитися в рази дорожчими від номіналу: які цінуються колекціонерами.