Нацбанк вирішив провести своєрідне опитування серед українських бізнесменів, щоб дізнатися, що вони думають про майбутнє, і результати вийшли непербачувані.

Представники торгівлі виявились доволі оптимістичними. Але коли справа доходить до промисловості та будівництва, то картинка малюється не така яскрава.

Чому так? Є кілька причин: війна все ще триває, обстріли не припиняються, безпека - питання з великим знаком питання, до того ж ще й логістика "підкидає" викликів.

Успішні люди. Фото: Youtube

Енергія дорожчає, податки змінюються, інвестиції важко залучити, а кваліфіковані руки короткі. Звідси і маємо, що багато хто в промисловості та будівництві вже готується до того, що доведеться скорочувати штати через падіння експорту та брак нових замовлень.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Отже, якщо ви працюєте в одній з цих галузей, можливо, варто трохи пошукати додаткові можливості або навіть подумати про план "Б".

А тим, хто в торгівлі – ваш час розквітати, тільки тримайте "пальці на пульсі", адже в такі часи все змінюється дуже швидко.

Успішні люди. Фото: Youtube

З початком війни в Україні зросла потреба у певних професіях. Особливо затребувані зараз: лікарі, стоматологи, фармацевти, а також спеціалісти у гірничій сфері, виробництві та переробній промисловості.

Ці зміни викликані воєнними подіями, міграцією та безпековою ситуацією. У майбутньому можливо зросте попит на працівників у будівництві, агропромі, гірництві та транспорті, що відкриє додаткові можливості для фахівців, навіть з меншим досвідом, через загальну нестачу кадрів.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, випробувальний термін на роботі – це не завжди законно: українцям пояснили, як порушують їхні права