Глобальне потепління не лише про те, що літній гардероб стане актуальним майже цілий рік, а й про те, що ціни на їжу почнуть стрімко летіти вгору. Уявіть собі, що кожен рік, як на гойдалці, ціни на ваші улюблені продукти підскакують на 1,5-1,8% тільки через погодні витівки.

Так, до 2035 року ваш щомісячний шопінг може стати на 0,8-0,9% дорожчим, а до 2060 - ціни можуть збільшитися ще на 1,1-2,2%. До 2035 року, коли багато з нас планує насолоджуватися життям, наш щомісячний бюджет на продукти може збільшитись на 0,8-0,9%.

Продукти у супермаркеті / фото: Знай.ua

А до 2060 року – це зростання може досягти ще 1,1-2,2%. Це значить, що купівля їжі може стати справжнім викликом для багатьох.

Макс Коц, який вивчав це разом зі своєю командою, каже, що це не тільки про нас з вами. Великі гравці в економіці, як от Федеральна резервна система США, також мають замислитися. Зміни клімату можуть переписати правила економічних ігор, до яких ми звикли.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Продукти / фото: depositphotos

І хоча може здаватися, що інфляція – це далеко не найгірше, що може статися, насправді це сигнал до дії. Якщо ми не почнемо активно боротися зі зміною клімату та не адаптуємося до нових реалій, майбутнє може стати набагато складнішим, ніж ми могли уявити.

Тому вчені закликають не втрачати часу та починати діяти вже зараз, щоб зберегти планету для майбутніх поколінь і зробити наше життя більш передбачуваним і безпечним.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, розкрито таємницю, чому люди набирають вагу після 40: справа зовсім не в гормонах

Також, Знай.ua писав про огірки знову по кишені, перець – рідкість на столі: як змінюються ціни на ваші улюблені овочі