Серед українських монет номіналів 2,5 та 10 копійок можуть зустрічатись особливо цінні екземпляри, за які колекціонери готові добре платити. Про це свідчать дані на спеціалізованому ресурсі "Монети-ягідки".

Якщо у вас вдома завалялися старі українські монети, то є сенс витратити час та уважно їх перебрати. Фахівці зазначають, що 2,5 та 10 копійок можуть оцінюватись у досить великі суми.

Монети. Фото: скрін youtube

Наприклад монету номіналом 10 копійок 1992 року можна продати за ціною до 18 тисяч гривень. Такі гроші готові платити за рідкісний різновид 2.21ВАк. Така монета відрізняється гуртом з великою насічкою, гострим і вузьким середнім зубом тризуба, а також гроном №2, який має форму тупокутного трикутника.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Цінуються також 5 копійок 1996 року через обмежений тираж. Одна з 5 тисяч таких копійок теоретично могла потрапити до вашої скарбнички. Продати монету можна за ціною до 1000 гривень, залежно від стану.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Ще колекціонери полюють на монети номіналом 2 копійки 1996 року. Різновид 1АА виготовлений з алюмінію та може бути проданий за 800-1000 гривень. Також є монети цього року з немагнітної сталі – вони дорожчі, близько 1500-1700 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за старі українські 5 копійок дадуть грошей більше, ніж багато хто заробляє за місяць: як виглядає монета.

Також наш портал інформував, за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного.

Крім того, ми писали, одна монета вирішить фінансові проблеми: як виглядають 5 копійок, які оцінюються у 200 доларів.