Національний банк України розглядає можливість переходу з прив'язки курсу гривні до долара на прив'язку до євро. Ця інформація стала відома після засідання Ради оверсайту індикаторів грошового та валютного ринків України.

Зауважується, що хоча долар США залишається основною курсоутворюючою валютою на валютному ринку України, угоди в євро поступово збільшуються, особливо в операціях банків з клієнтами.

НБУ, фото з вільних джерел

Наприклад, частка угод в євро у операціях з купівлі безготівкової валюти клієнтами наблизилася до 50%.Враховуючи ці тенденції та інтеграційні прагнення України, можливо, що в недалекому майбутньому Національний банк почне активно розглядати перехід на євро як основну валюту для курсової прив'язки гривні.

Учасники ринку вже почувають потребу в розрахунку індикатора довідкового значення курсу гривні до євро для зручності управління ризиками.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

грошові операції

Зазначимо, що офіційний курс гривні до долара і євро також змінюється. Наприклад, за даними Національного банку України, на 27 березня, офіційний курс долара до гривні становить 39,23 грн/дол., що є зростанням у 11 копійок порівняно з попереднім показником.

Щодо євро, його курс на четвер встановлений на рівні 42,44 грн/євро, що також свідчить про зростання вартості гривні у порівнянні з попереднім курсом.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua українцям за кордоном приготуватись? Соціальну допомогу доведеться повернути

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, у кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня