Українці можуть оформити матеріальну допомогу у розмірі 10 800 гривень на кожного члена сім'ї, але не більш як на чотири особи. Підтримка здійснює Карітас Стрийської єпархії в рамках проєкту NIN – Humanitarian Protection for Conflict Affected People in Ukraine.

Претендувати на фінансову допомогу можуть внутрішньо переміщені громадяни, які мешкають на території Стрийської Єпархії, що на Львівщині.

Українці. Фото: скрін youtube

Одні з головних умов отримання виплат: ВПО після 24 лютого 2022 року, які виїхали з територій, де велися або ведуться бойові дії, мають низький дохід (не більше 6170 грн. на місяць) та важкі побутові умови. Розмір виплати – 10 800 гривень на особу. На одну сім'ю може бути призначено не більше 4 грантів, тобто до 43 200 гривень.

Крім того, претенденти на допомогу повинні відповідати критеріям уразливості:

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще
  • у сім'ї є неповнолітні діти;
  • головою домогосподарства є жінка;
  • у складі сім'ї є особи з інвалідністю 1 чи 2 групи.

Виплати. Фото: скрін youtube

Гроші виплачуються за умови, що жоден із членів сім'ї не отримував матеріальної допомоги від інших благодійних організацій за останні 3 місяці. При цьому програма підтримки не поширюється на пенсіонерів (60+) та осіб з інвалідністю 3 групи.

Як отримати допомогу

Претендент має заповнити онлайн-форму, однак це не гарантує призначення виплати. Якщо кандидатуру на допомогу затвердять, то з людиною зв'яжеться представник організації та уточнить деталі подальшої реєстрації та заповнення документів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям виплатять фінансову допомогу з Європи: але для цього потрібно постаратися.

Також наш портал інформував, пенсіонери та інші вразливі категорії населення отримають грошові виплати: кожному по 3600 грн.

Крім того, ми писали, виплати оновлять у 2024 році: кому збільшать суми.