Дмитро Беспалов, експерт з транспортного планування, розповів цікаву історію про тариф на проїзд у київському метро. Виявляється, що цей тариф може бути значно нижчим, ніж було оголошено раніше.

Замість 30 гривень, які заявлялося, що може стати новим тарифом, Беспалов вважає, що цифра може бути навіть менше - лише 20 гривень.

Метрополітен, скріншот: YouTube

За словами експерта, все залежить від того, як пощастить київському метро з новим менеджером. Це означає, що якщо новий керівник зможе оптимізувати бізнес-процеси, то собівартість перевезення одного пасажира може знизитись, а разом з нею - і ціна на квиток.

Беспалов також зазначив, що поняття "економічно обґрунтований тариф" не є стандартним серед транспортних фахівців. Він пояснив, що це визначення означає "собівартість перевезення одного пасажира", яка, ймовірно, становить 30 гривень.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

метрополітен

Проте, вирішення, наскільки тариф має покривати цю собівартість, а наскільки платники податків - це політичне питання для міста.

Отже, можливе зниження тарифу на проїзд у київському метро до 20 гривень стає більш ймовірним, і все це завдяки роботі нового менеджера, якому, як каже Беспалов, "пощастило" з оптимізацією бізнес-процесів.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua у квітні можна заощадити на проїзді в Києві, отримавши знижку

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, кому з українців дозволили платити за газ по фіксованому тарифому: в запасі 365 днів

Нагадаємо, що у київському метро готуються до серйозних змін: українці чекали на це роками