Жителі Любомля на Волині стривожені чутками про хабарництво, що крутиться довкола місцевих патологоанатомів.

У соціальних мережах обговорюються історії, в яких стверджується, що медичні працівники вимагають хабара за надання безкоштовних послуг, таких як розтин, зберігання тіл у холодильних камерах та їхня підготовка до поховання.

Морг

Одна із мешканок, Тетяна Ковальчук, поділилася своїм досвідом. Під час похорону її дядька чоловіка проведення розтину в морзі Любомля супроводжувалося вимогою патологоанатома про матеріальну винагороду.

За додаткові послуги, які передбачалося бути безкоштовними, їм було виставлено рахунок у сумі 3844 гривень. Однак на прохання надати прізвище лікаря він категорично відмовився.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Ще одна волинянка, Людмила Фірчук, розповіла про такий випадок у 2011 році, коли їм за проведення розтину також вимагали оплату – 1200 гривень.

Морг, патологоанатом / фото: скріншот Youtube

Руслан Киричук також згадав минуле і розповів, що патологоанатом натякав на те, що за нормальне поводження з тілом треба платити.

Журналісти звернулися до патологоаната Віктора Кривцова, який заперечує факт хабарництва. Він заявив, що не бере хабарів за свою роботу і вважає звинувачення несправедливими, пояснюючи їх невдоволенням деяких людей.

Водночас поліція Волині повідомила, що офіційних скарг на діяльність місцевого патологоанатома не надходило. Проте українці у коментарях зазначають, що подібні ситуації відбуваються не лише на Волині, а й у всій Україні.

Коментарі до новини / фото: скріншот Facebook

Нагадаємо, відключили світло і повісили замки на дверях: у Львові забудовник "напав" на притулок для переселенців

Раніше ми писали про те, що водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше