В Україні змінилися ціни на деякі популярні овочі. Тепличні огірки стали значно доступнішими, а болгарський перець поки що не тішить. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Українські тепличні комбінати відвантажують огірки за 65-100 гривень за кілограм. Це в середньому на 32% дешевше, ніж тижнем раніше. Такі цінові перестановки зумовлені кількома чинниками.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Насамперед - теплою погодою. Підвищення температури повітря прискорило дозрівання тепличних огірків, що призвело до збільшення пропозиції на ринку. Другий момент – недостатній попит із боку покупців. Це змушує виробників знижувати ціни.

За даними аналітиків, вартість тепличних огірків на даний момент у середньому на 40% нижча, ніж за аналогічний період минулого року.

Популярні новини зараз

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Овочі та фрукти, скріншот: YouTube

Ціни на зелену цибулю та болгарський перець

Середня вартість зеленої цибулі у супермаркетах знизилася до 33,25 гривні за 100 грамів. У березні середньомісячний цінник був майже на гривню вищим. Подешевшала і цибуля порей - з 119,09 до 111,43 гривні за кіло.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Болгарський перець не потішить гаманці українців. На початку квітня середня вартість знову злетіла – до 229,05 гривні за кілограм. Це приблизно на 15,50 гривні дорожче, ніж у березні.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, можна набирати не один кілограм: українців порадували падінням цін на капусту, моркву та цибулю.

Також наш портал інформував, свято живота – трагедія для гаманця: як змінилися ціни на сало, буженину та ковбаски.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, весна прийшла, а шашлик вам не по кишені: що з цінами на м'ясо та маринад.