Міністр фінансів України Сергій Марченко підняв важливі питання стосовно фінансової стабільності країни на форумі "Європейський шлях України. Діалоги про майбутнє".

Він акцентував на тому, що стабільність економіки безпосередньо залежить від фінансової підтримки. Наразі, за його словами, половина потреб України покривається за рахунок міжнародних партнерів. Водночас Марченко попереджає, що можливість недоотримання коштів у майбутньому існує.

курс гривні

Очільник Мінфіну зазначив, що хоча зараз ситуація здається стабільною, необхідно готуватися до можливих змін. Він підкреслив, що кожен долар допомоги важливий і залучається з труднощами, тому країні потрібно прагнути до самостійності та не розраховувати лише на міжнародну підтримку.

Марченко нагадав про рекордний обсяг зовнішньої допомоги у березні, але також зазначив про недостатній обсяг фінансування у попередні місяці.

Популярні новини зараз

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Курс гривні

Він закликав до реалізму у сприйнятті ситуації, заявивши, що необхідно шукати альтернативні способи збалансування бюджету.

Марченко наголосив, що нинішні умови змушують Україну бути готовою до викликів, що можуть виникнути у другому півріччі 2024 року та у 2025 році, і закликав до активних дій для забезпечення фінансової стабільності країни.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua українцям проведуть індексацію зарплат: але багато не чекайте

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, пеня за несплату комунальних послуг: що це таке та як її уникнути

Також, Знай.ua писав про Україна може поставити хрест на доларах