В останні декілька тижнів російські окупанти посилили атаки на енергосистему України та завдали суттєвих збитків. У 2023 році це стало головною причиною перегляду тарифу на світло.

Як може змінитися вартість електроенергії для населення в 2024 році й скільки доведеться платити вже з травня, йдеться в матеріалі порталу obozrevatel.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Незважаючи на вкрай складну ситуацію в енергосистемі, тарифи на світло для побутових споживачів у травні, ймовірно, не переглянуть. Платити доведеться по 2,64 гривні за кВт/год.

У квітні закінчується термін дії PSO, тому уряд має можливість переглянути тарифи на електроенергію. Однак у Міненерго офіційно заявляли, що поки що немає жодних розрахунків та проєктів підвищення цін на електрику, тому подорожчання якщо і буде, то трохи згодом.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Експерт із ЖКГ Олег Попенко не виключає, то протягом 2024 року тариф на світло для побутових споживачів може піднятися більш ніж у 2 рази – до 5,5 гривні за кВт/год. Однак міністр енергетики спростував можливість такого подорожчання.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

За іншими дуже попередніми прогнозами, цінник на світло може піднятися до 3,5 або 4 гривень за кВт/год. Відбутися це може вже у червні, але жодних офіційних заяв із цього приводу в уряді поки що не звучало.

Раніше портал Знай повідомляв, комуналка забере останні копійки: українців приголомшили 50-відсотковим підвищенням тарифу.

Також наш портал інформував, комуналка подорожчає, а субсидій на всіх не вистачить: на українців чекає голодне майбутнє.

Крім того, ми писали, показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили".