Починаючи з квітня 2024 року, Україна стартує другий етап підвищення заробітних плат для вчителів, і це не просто зміна цифр – це крок до підвищення цінності вчительської професії в суспільстві.

З пропозицією Міністерства освіти і науки країни очікується, що середній дохід освітян досягне 16 тисяч гривень, що означає збільшення на 21%.

Школа, скріншот: Youtube

Цей новий етап означає не тільки збільшення зарплат, а й перегляд структури окладів, що нарешті має надати більшого значення роботи вчителів.

Середня зарплата вчителів вищої категорії зросте з 14,4 тисяч до 17,4 тисяч гривень:

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

"Ми хочемо зробити ставку вчителя масивнішою в загальному тілі заробітної плати. При цьому щоб було кілька надбавок зрозумілих, тому що сьогодні для вчителів існує близько 60 надбавок, і сам вчитель часто не розуміє, як формується його зарплата", – сказав Міністр освіти і науки, Оксен Лісовий.

українська школа

Після першого етапу реформ, середній дохід вчителів мав становити близько 14 тисяч гривень, а з квітня 2024 року він має зрости до 16 тисяч гривень.

Це значне збільшення зарплати, яке має стимулювати залучення та утримання кваліфікованих спеціалістів в освіті.

Окрім підвищення зарплат, Міністерство освіти планує розробити нові методи мотивації для вчителів, включаючи перегляд підходів до підвищення їхньої кваліфікації.

Крім того, Знай.ua повідомляв, чоловік у військовій формі прийшов до школи з погрозами і дісталося не тільки дітям

Раніше нам стало відомо про те, що медикаментів немає, у повітряну тривогу не виводять, колять клопазин: у будинку-інтернаті на Вінниччині по-тихому вбивають людей