З 1 квітня в Україні стартує важливий процес для багатьох громадян: підвищення соціальних видатків та перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів. За словами народного депутата, який є головою Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики, мінімальна зарплата в Україні зросте і складе 8 тисяч гривень.

Це другий етап підвищення, але є й дискусії щодо її можливого збільшення до 8 400 гривень на наступний рік. Окрім цього, у квітні розпочнеться перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Такі пенсіонери, яким проведуть перерахунок, можуть очікувати збільшення виплат у червні, а також доплату різниці за квітень-травень. Також зростуть виплати для тих, хто зайнятий на суспільно корисних роботах.

Крім цього, компенсаційна виплата роботодавцям, які працевлаштовують на роботу військовослужбовців-попередників, збільшиться. Якщо людину працевлаштують за направленням центра зайнятості, виплата зросте до 16 тисяч гривень.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Перерахунок пенсій, скріншот: YouTube

Українські працюючі пенсіонери, яким перерахували пенсії, отримають збільшені виплати орієнтовно у червні. Наразі триває процес перерахунку пенсій, який розпочнеться з 1 квітня.

Після завершення перерахунку та урахування змін у розмірах пенсій, пенсіонери можуть очікувати отримання збільшених виплат за квітень-травень.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua в ПФУ терміново звернулися до українців – всього за 100 гривень

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, вистачить на похід в аптеку: в Україні пенсіонерам призначили доплату за станом здоров'я

Також, Знай.ua писав про терміново треба йти у фонд: українським пенсіонерам зробили останнє попередження