Комунальні підприємства почали активно карати недобросовісних споживачів, які нагромадили борги. Все може закінчитися відключенням послуг та судовими розглядами.

Втім, неплатники мають шанс уникнути неприємних наслідків, навіть якщо немає грошей на сплату боргу. Про це повідомляють фахівці АТ "Криворізька теплоцентраль".

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Українці, які з тих чи інших причин накопичили борги за комунальні послуги, можуть зіткнутися зі штрафами та відключенням послуг та примусовим стягненням грошей через суд. Щоб уникнути таких проблем, споживачам рекомендують укласти договір реструктуризації боргу.

Такий крок дасть шанс розрахуватись із боргами тим, хто не може виплатити всю суму за один раз. Борг можна поділити на 12 частин, а за домовленістю з постачальником може й більше.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Для укладання договору про реструктуризацію можуть знадобитися:

  • копія паспорта;
  • копія ідентифікаційного коду;
  • довідка про склад сім'ї;
  • довідка про доходи за останні 6 місяців усіх зареєстрованих повнолітніх.

Комунальники нагадують, що укладання договору реструктуризації боргу дозволить не лише очистити совість, а й отримати право на оформлення субсидії, можливого арешту майна та інших обмежень, що застосовуються щодо боржників.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можуть бути проблеми із субсидією: комунальники нагадали споживачам про важливу процедуру.

Також наш портал інформував, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.

Крім того, ми писали, можуть відключити воду та газ: українцям розповіли, хто має платити за перевірку лічильників у воєнний час.