Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важлива інформація від НКРЕКП. Справа в тому, що Нацкомісія, яка займається регулюванням у сфері комунальних питань, гадають, що подорожчання комунальних тарифів на електроенергію можливе.

Важливо одразу зазначити, що у Нацкомісії зазначили, що на даний момент це питання не опрацьовується. Вже зараз українці можуть не переплачувати за комунальні рахунки, навіть не маючи пільг.

Про це стало відомо завдяки інформації на порталі Кабінету Міністрів України.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

За даними, є спосіб оплати, що дозволяє ефективно скоротити нарахування. Так, з червня минулого року відбулося подорожчання електроенергії та з'явився єдиний тариф для населення, за яким усі платять 2,64 грн за кіловат-годину.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Проте, для зниження нарахування українці можуть перейти на багатотарифний облік, такий як двозонний або тризонний тариф. У таких умовах вартість електроенергії залежить від часу споживання, зокрема, у піковий годинник ціна буде вищою, а не пікові — значно нижчою.

Тарифи на світло, скріншот: Facebook

Щоб перейти на цей тариф, споживачеві необхідно звернутися до платформи "Персональний кабінет" та подати заяву на сайт місцевого обленерго. Після цього необхідно сплатити відповідний рахунок за перехід на новий тарифний облік. Тривалість процесу переходу приблизно два тижні.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Також перехід на багатотарифний облік можна здійснити, звернувшись особисто до Центру обслуговування клієнтів у своєму місті або за місцем проживання до міського/обласного району електромереж.

Нагадаємо, два прилади крадуть електроенергію вдома – потрібно вимкнути негайно.

Раніше повідомлялося, чому так дорого: що робити, коли отримали дуже великі суми у платіжці.

Також, нові тарифи на електроенергію: скільки заплатимо за кВт/год у травні.