Кожну українську родину держава вітає із поповненням набором дитячих товарів для новонародженого. У бебі-бокс входить все необхідне для першого року життя дитини. Однак батьки натомість можуть отримати грошову виплату, якщо вже заздалегідь подбали про речі для свого малюка.

Вміст пакету малюка оновлюється через кожні чотири роки. Цього року батькам вручають підгузки, дитяче харчування, іграшки, засоби для купання та годування, одяг та взуття, пелюшки, спальні приналежності, рушники та інші речі, які знадобляться за доглядом за дитиною до року.

Але більшість свідомих батьків купляють усе необхідне для дитини ще задовго до її появи. І, отримуючи подарунок від держави, знаходять там предмети, в яких уже немає потреби. Щоб допомога справді була адресною та корисною кожній родині, українцям запропонували альтернативу – еквівалентну грошову виплату. Її розмір становить три прожиткові мінімуми для дітей до 6 років. 2024 року вона становить близько 7,7 тисячі гривень.

Слід зазначити, що грошову компенсацію батьки не зможуть витратити на власні потреби. Вона залишається цільовою, тобто має бути витрачена тільки на новонародженого та на його маму. Так, за ці гроші можна придбати різні дитячі товари, іграшки, візки, а також товари, необхідні для породіль.

Для того щоб отримати бебі-гроші, у вас має бути відкритий у Приватбанку спеціальний рахунок. Це можна зробити через інтернет. Але насамперед необхідно відмовитися від пакету малюка, написавши заяву ще у пологовому будинку чи пізніше в управлінні соціального захисту. Натомість вам видадуть довідку про відмову.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Для оформлення грошової виплати слід надати:

  • заяву;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • код платника податків;
  • довідку про відмову від пакета малюка;
  • спеціальний банківський рахунок ПриватБанку.

Варто поквапитися з оформленням, адже можливість отримання грошової компенсації за бебі-бокс діє лише до того моменту, коли дитині виповниться один рік.

бебі-бокс, скріншот з відео

Раніше ми розповідали про Субсидія на літо: кому доведеться писати нову заяву

Також портал Знай повідомляв, що Виплати оновлять у 2024 році: кому збільшать суми