Українці отримуватимуть платіжки за газ через смартфон чи інші гаджети. Кого зачеплять зміни, розповіли у компанії "Газмережі".

Газовики нагадали про переваги електронних платіжок. Доступ до таких документів можна отримати будь-якої миті, скориставшись смартфоном або персональним комп'ютером. До того ж електронні рахунки мають ту ж юридичну силу, що й паперові.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

"Електронні квитанції - це не лише зручно, але й швидко та екологічно. Вони дозволяють отримати доступ до ваших нарахувань в будь-який зручний час і місце, без необхідності зберігання паперових документів", - йдеться у повідомленні.

Перехід на електронні квитанції на цей час - справа добровільна. Тому платитимуть по-новому лише ті споживачі, які самі вирішать відмовитися від паперових платіжок.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Рахунок за газ. Фото: скрін youtube

Газовики розуміють, що чимала частина споживачів – пенсіонери. Ця категорія часто не має доступу до інтернету та смартфонів, тому зберігається можливість отримувати як паперові рахунки за газ, так і електронні.

Однак не виключається, що надалі диджиталізація посилюватиметься і відсоток споживачів, які отримують електронні платіжки, перевищуватиме тих, хто користується паперовими рахунками.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, стосується власників газових колонок та котлів: "Газмережі" звернулися з важливим попередженням.

Також наш портал інформував, вода, газ та електроенергія: як передавати показники лічильників, щоб не було "сюрпризів".

Крім того, ми писали, оплачувати рахунки можна буде без корвалолу: "Нафтогаз" пояснив, як уникнути надхмарних нарахувань.