Після нового підвищення тарифів на електроенергію суми у платіжках українців можуть збільшитись у середньому на 350-600 гривень. Про це розповів засновник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у своєму telegram.

Голова Комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус нещодавно заявив, що парламент шукає можливості залучення ресурсів для відновлення енергосистеми. При цьому не йдеться про підвищення тарифів для населення до ринкового рівня.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Олег Попенко прокоментував заяву чиновника та пояснив, що це фактично анонс того, що тарифи для українців таки підвищать, але приблизно до рівня 3,5 гривні за кВт.

"На нормальній, не політизованій мові це означає, що тариф піднімуть до рівня 3,5 грн за кВт-год. І всі розмови міністра енергетики, його заступників, депутатів ВРУ про непідвищення тарифів, це суцільна брехня", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

За його словами, нові тарифи на електроенергію спричинять ще й підвищення вартості обслуговування багатоквартирних будинків. За підрахунками експерта, платіжка за світло для деяких сімей може "поважчати" на 600 гривень.

"В середньому платіжка зросте на 350-600 грн за місяць, в залежності від споживання та розміру квартири", - констатував Попенко.

Тарифи на електроенергію. Фото: скрін t.me/OlehPopenko

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, подвійний удар по гаманцях: тарифи на воду можуть злетіти за цінами на електроенергію.

Також наш портал інформував, комунальні платежі чекають на радикальні зміни: українців закликали готуватися до інновацій.

Крім того, ми писали, платити доведеться навіть улітку: українцям готують нововведення щодо платіжок за опалення.