На третьому році війни підприємства поступово виходять із кризи, адаптуються до нових умов, налагоджують логістику і, відповідно, потребують робочого персоналу.

За даними Державної служби зайнятості кількість актуальних вакансій на кынець 2023 року становила 40 тис. одиниць, тоді як у 2022 році їх було вдвічі менше.

Затребуваними залишаються професії, які мали великий попит ще до початку війни. Найчастіше роботу пропонують підприємства переробної промисловості, торгівлі та освіти. Трохи менший попит у сільському господарстві, у охороні здоров'я, у сфері транспорту та поштової діяльності. Після 24 лютого 2022 року набагато менш затребуваними стали операції з нерухомістю, мистецтво, спорт та розваги.

Людям яких професій сьогодні найлегше знайти роботу в Україні?

Це продавці та касири, водії та трактористи, бухгалтери, швачки, вчителі, охоронці, медсестри. Високі шанси працевлаштуватися у кухарів, слюсарів — ремонтників, електромонтерів та газоелектрозварників.

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

У службі зайнятості зазначають, що найважче влаштуватися працювати кваліфікованим фахівцям. Найбільше від безробіття страждають економісти, юристи, менеджери, адміністратори та державні службовці.

Безробіття. Фото: скрін youtube

Раніше портал Знай повідомляв, що В Україні почнуть готувати школярів до реального життя: скасовують 11-річку та змінюють предмети

Також ми розповідали, що https://kyiv.znaj.ua/481764-bagato-ukrajinciv-chekayut-zvilnennya-u-yakih-sferah-mozhna-vzhe-zbirati-rechi

Нагадаємо, що Зростання мінімалки в Україні перетворить мрії на кошмари: хто постраждає найбільше