Твоє благополуччя – у твоїх руках. Цілком ясно, що нескінченно жити на соціальну допомогу не вийде. Рано чи пізно доведеться знайти роботу. Особливо тим, хто хоче залишитись у країні й надалі. Тому німецький уряд максимально сприяє працевлаштуванню українців.

Недарма кажуть, що Німеччина є країною мігрантів. Не дивно, адже тут найлегше знайти своє місце на ринку праці. Проте лише 20% українських біженців працюють. Інші продовжують жити на державні виплати. Самотнім людям виплачують 563 євро на місяць, а сім'ям – по 506 євро на особу. Дітям Німеччина виплачує від 357 до 471 євро на місяць, залежно від віку.

Крім того, держава покриває витрати на медичне страхування, оплату житла та частину комунальних послуг, виділяє гроші на купівлю меблів для дому та шкільного приладдя, оплачує мовні курси.

Після закінчення курсів рівня B2 українські біженці мають високі шанси знайти роботу. Німеччина потребує кваліфікованих кадрів, до того ж набутий досвід та володіння іноземною мовою будуть цінними, якщо ви вирішите повернутися на Батьківщину.

Таким чином, українців у Німеччині всіляко підштовхують до вивчення мови та працевлаштування. Знайти роботу, а надалі зробити кар'єру можна і не за фахом. Країна завжди готова запропонувати робочі вакансії, а служби зайнятості намагаються підібрати найприйнятніші варіанти для українців.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Після працевлаштування українці продовжують отримувати підтримку від держави. Їм оплачується медична страховка та частково оплата житла, якщо їхній заробіток недостатній.

Робота в Німеччині. Фото з інтернету

Раніше ми розповідали: Українці тікають із Європи? Нова статистика говорить сама за себе

Нагадаємо , де в Європі українські мігранти отримують найбільші виплати.