На полицях українських супермаркетів радикально змінилися ціни на імпортні помідори. Наприклад, наприкінці минулого робочого тижня їхня вартість становила 70-80 гривень за 1 кілограм, а це приблизно на 18% дешевше, ніж тижнем раніше.

Про це повідомляють на EastFruit.

За словами аналітиків, зменшувати вартість томатів у цьому сегменті доводиться через зріст пропозиції і зниження швидкості збуту цих овочів.

Жінка, яка тримає помідори

"В Україні помітно знизилася ціна на імпортні томати. Як зазначають ключові гравці ринку, знижувати ціни в даному сегменті доводиться з кількох причин. Так, збільшення пропозиції імпортної продукції провокує знижувальний тренд у сегменті тепличних томатів, тоді як темпи збуту суттєво уповільнилися", - кажуть аналітики.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Водночас, фахівці вважають, що і на цьому тижні ціни на томаті продовжать знижуватися. Тому вони не виключають, що помідори на полицях українських супермаркетах і ринках ще сильніше падатимуть в ціні.

Помідори. Фото: скрін youtube

"В умовах, що склалися, продавці прийняли рішення знизити відпускні ціни на імпортні томати. Щоб не допустити скупчення нереалізованої продукції на складах оптових компаній", - також додали фахівці.

Нагадаємо, що українські фермери планують суттєво підняти ціни на один популярний овоч.

Як повідомляли раніше, які популярні фрукти в Україні піднялися в ціні.

Як писав "Знай" раніше, скільки зараз в Україні коштують ковбаси і сири.