"Космічні" суми в платіжках можна зменшити, якщо раціональніше підійти до використання електротехніки. Які прилади є найбільшими "пожирачами" електрики, розповіли фахівці підприємства "Житомиробленерго".

Після російських обстрілів енергосистема потребує дорогого відновлення, тож у профільному міністерстві вже точаться розмови про майбутнє підвищення тарифів. За різними прогнозами світло може подорожчати до 3,5-4 гривень за кВт/год.

Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Щоб не влізти в борги, споживачам слід готуватися до того, що електроенергію доведеться економити інтенсивніше. Для цього варто знати головних "пожирачів" електрики у будинку.

Найвитратніші електроприлади:

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще
  • електрична плита – споживання 3 кВт/год;
  • праска, фен, електрочайник – 2,2 кВт/год;
  • обігрівач, бойлер - 2 кВт/год;
  • електрична духова піч – 1,6 кВт/год;
  • кавова машина - 1,5 кВт/час;
  • мікрохвильова піч - 0,8 кВт/год;
  • пральна машина, кондиціонер – 0,7 кВт/год.

Електроприлади. Фото: скрін youtube

Енергетики рекомендують змінити підхід до використання даних приладів, і це допоможе не тільки енергосистемі в години пікових навантажень, а й гаманцю побутових споживачів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, удари росії по газових сховищах: чи можуть вплинути на тарифи для населення.

Також наш портал інформував, що за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, відкладайте на чорний день - він скоро настане: платіжка за світло може зрости на 600 гривень.