Тарифи на воду для населення мають бути вищими приблизно на 40%, але регулятор поки не приймає рішення про запровадження нових цін. Таку заяву зробив директор КП "Житомирводоканал" в інтерв'ю телеканалу "Перший Житомирський".

Директор комунального підприємства зазначив, що востаннє тарифи на воду переглядали ще у 2021 році. За цей час сильно подорожчало паливо, електроенергія та інші складові. Новий тариф уже розрахований, але без рішення регулятора його не затвердять.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube

"Станом на сьогодні тарифи є збитковими, оскільки вони були встановлені ще 2021 року Національним регулятором. У зв'язку з тим, що почалася війна Національний регулятор 2022, 2023 і на 2024 рік нових тарифів не встановлював", - заявив чиновник.

Економічно обґрунтований тариф, який допоможе водоканалу нормально функціонувати, має бути приблизно на 40% вищим від чинного.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

"Ми бачимо, що тариф має бути 50-60 гривень. При тому, що зараз 37 гривень - загальний тариф", - зазначив директор підприємства.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Водночас існує серйозна проблема зі споживачами, які систематично не платять за послуги та накопичують величезні борги. Для боротьби з тими, хто роками не платить за воду, хотіли залучити колекторів, але поки що з цим "інструментом" вирішили почекати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору.

Також наш портал інформував, українцям анонсували поетапне вивертання кишень: тарифи зростатимуть навесні та влітку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.