Українцям хочуть встановити новий тариф на одну з критично важливих комунальних послуг – централізоване водовідведення.

Подорожчання торкнеться побутових споживачів у місті Бердичів, що на Житомирщині. Про це йдеться на офіційному сайті міськради.

Вода з крану. Фото: скрін youtube

Підприємство, яке надає послуги з централізованого водовідведення та очищення стічних вод, подало на розгляд до місцевого органу самоврядування заяву про перерахунок тарифу.

Як стверджується, чинна вартість послуг покриває лише частину витрат, що призводить до збиткової діяльності підприємства.

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

"Коштів отриманих від надання послуг, за діючим тарифом, не вистачає на покриття витрат по електроенергії, на виплату заробітної плати, сплати податків та зборів, оновлення матеріально – технічної бази підприємства та проведення ремонтних робіт", - пояснили споживачам.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Поки що для мешканців залишається тариф у розмірі 16,30 гривні із ПДВ, але найближчим часом виконавчий комітет розгляне пропозицію постачальника послуг. Якщо рішення ухвалять на користь підприємства, то за каналізацію доведеться платити вже 25,38 гривні з ПДВ.

Раніше портал Знай повідомляв, два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору.

Також наш портал інформував, українцям анонсували поетапне вивертання кишень: тарифи зростатимуть навесні та влітку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.