Енергетична інфраструктура України часто стає ціллю для ворожих атак, що веде до значних втрат у виробництві енергії. Через це в Україні можуть зрости ціни на електрику та воду, а також можуть бути запроваджені відключення, якщо споживання буде занадто велике.

На каналі Апостроф TV перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики Олексій Кучеренко розповів, що багато енергостанцій не працюють, особливо в Харківській області, що може призвести до серйозних проблем у зимовий час.

Тарифи на електрику, скріншот: YouTube

Кучеренко сказав, що влітку можуть бути запроваджені планові відключення через велике споживання енергії. Він також зазначив, що Україні потрібні кращі системи ППО, особливо на кордонах, і що вже працюють над захистом трансформаторних підстанцій, хоча захистити самі станції практично неможливо.

Щодо цін на енергію, він вважає, що підвищення цін необхідне, бо деякі компанії, як Укргідроенерго, постачають енергію зі збитками і вимагатимуть збільшення цін до вартості виробництва.

Популярні новини зараз

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

Також можливе збільшення тарифів на воду, бо водоканали мають борги, які не можуть погасити до сьогоднішнього дня, і не платять за електроенергію, що створює додаткові проблеми у енергетичному секторі.

Крім того, Знай.ua повідомляв, тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що щоб пережити атаки на енергетику, Україні потрібно інвестувати у енергозбереження, — Кацуба