У Харкові нещодавно стався незвичайний, але, на жаль, типовий для умов міста, що склалися, інцидент. В одній із багатоквартирних квартир вибухнув газовий балон. І це сталося саме в той період, коли у місті часто відбуваються відключення електроенергії.

Жителі міста, намагаючись забезпечити себе комфортними умовами у такі моменти, часто вдаються до альтернативних джерел енергії. Однак, як показує практика, не всі способи є безпечними.

Газовий балон, скріншот з відео

Те, що сталося, стало яскравим прикладом непередбачуваних наслідків таких експериментів.

За інформацією аварійно-диспетчерської служби "Газмережі", виклик про вибух надійшов із негазифікованого багатоквартирного будинку.

Мешканець квартири, намагаючись приготувати їжу на газовому балоні в невідповідних умовах, порушив усі правила безпеки. Результатом стала вибухова руйнація балона та пошкодження вікна в будинку.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

На щастя, цього разу обійшлося без постраждалих, але це могло б закінчитися інакше. Використання зрідженого газу в багатоквартирних будинках – це не просто порушення, а й реальна загроза життю та здоров'ю людей. Від пошкодженого вікна чи квартири до травм чи навіть загибелі ризики очевидні.

Газовий балон / фото: Freepik

Тому ми нагадуємо всім власникам: газові балони повинні використовуватись лише у спеціально обладнаних для цього приміщеннях. Безпека має бути на першому місці, і навіть маленька помилка може призвести до трагічних наслідків.