Цілий місяць намагалися економити електроенергію, а платіжка прийшла із захмарною сумою? Ситуація цілком реальна і може торкнутися деяких споживачів. Звідки у рахунках беруться зайві кіловати, розповіли в енергокомпанії Yasno.

Електроенергія обходиться українцям не так вже й дешево, тому багато хто намагається заощаджувати, щоб зменшити суми у платіжках. Проте все може зійти нанівець, якщо проігнорувати одну важливу процедуру.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Так, підвищити суми у платіжках можуть особам, які забули чи невчасно передали показники електролічильника. Завищені нарахування з'являються через те, що постачальник рахує споживання за середньодобовим показником, якщо не отримує актуальних даних від домогосподарства.

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Енергокомпанії нагадують, що безладу в рахунках можна уникнути, якщо подавати показники за два дні до закінчення поточного календарного місяця та протягом 1-3 числа наступного місяця.

Якщо ж споживач не встиг передати показники у встановлений 5-денний термін, рвати волосся на голові не варто. Так, платіжка може прийти із завищеною сумою, але в такому разі варто звернутися до свого оператора системи розподілу та пояснити ситуацію.

Електроенергія. Фото: скрін youtube

Фахівці пояснять, що потрібно зробити, щоб нівелювати проблему та уникнути можливої ​​переплати. Часто достатньо заплатити за лічильником, а наступного місяця своєчасно подати актуальні показники.

Раніше портал Знай повідомляв, приготуйтеся до нових платіжок за світло: нардеп розповів, коли піднімуть тариф.

Також наш портал інформував, підвищення тарифів на світ може торкнутися не всіх українців: над ким зжаляться.

Крім того, ми писали, немає грошей – не аргумент: як карають українців за невчасну оплату комуналки.