Українці можуть подати заяву оператору системи розподілу та ініціювати списання боргів за газ. Однак таку можливість має обмежена кількість громадян. Про це йдеться на facebook-сторінці АТ "Полтавагаз".

Коли людина не проживає за адресою прописки, то їй можуть автоматично нараховувати плату за газ, навіть якщо він не споживається. Це можливо, якщо власник не передає показники лічильника або якщо в будинку не встановлено пристрій обліку.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Якщо лічильник є, то скоригувати нарахування просто – подати актуальні показники. Якщо прилад обліку відсутній, а в будинку ніхто не живе і постачальник уже нарахував неіснуючий борг, то споживач може подати заяву про тимчасове непроживання. До нього слід додати документи, що підтвердять проживання у іншому місці.

Такий крок дозволить провести перерахунок та списати помилково нараховану заборгованість.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

"Якщо лічильника немає, то протягом місяця після закінчення терміну тимчасового непроживання вас чи іншої зареєстрованої у вашій оселі особи (не більше шести місяців!) можна подати заяву на перерахунок об’ємів спожитого газу", - йдеться у повідомленні.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

Відповідну заяву слід подавати повторно, якщо людина не проживає за адресою понад 6 місяців. Після закінчення цього терміну є 30 днів, щоб знову надіслати заяву та документи.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, залишитеся без газу ще й штраф зверху: споживачів застерегли від біди.

Також наш портал інформував, штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.