В Україні самотні матері та батьки мають можливість отримати фінансову допомогу від держави, але для цього вони повинні відповідати певним умовам. Це стосується тих, хто виховує дитину один або одна, а також самотніх усиновлювачів.

Основна умова для отримання допомоги полягає в статусі дитини за документами. У свідоцтві про народження не повинно бути запису про батька, або ж запис про батька може бути внесений за вказівкою матері (батька, усиновлювача), згідно з офіційною процедурою реєстрації. Це дозволяє підтвердити статус одинокого батька чи матері.

Мама з 1,5-річною дитиною, фото: Telegram

Для того щоб оформити виплати, потрібно звернутися до місцевого підрозділу соціального захисту з пакетом необхідних документів.

Ці документи включають заяву на отримання допомоги, декларацію про доходи та майновий стан, довідку про доходи, витяг з державного реєстру актів цивільного стану про народження дитини, копію свідоцтва про народження, а для усиновлювачів – копію рішення про усиновлення.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Показати ще

Тато та дитина, українці. Фото: Знай.ua

В Україні самотні батьки можуть отримувати грошову допомогу від держави, якщо в свідоцтві про народження дитини не вказано одного з батьків.

Щоб звернутися за допомогою, треба подати документи в місцевий соціальний центр. Розмір допомоги залежить від віку дитини і може бути до 2563 грн для дітей до 6 років, до 3196 грн для дітей від 6 до 18 років, та до 3028 грн для студентів від 18 до 23 років.

Мама з дитиною. Фото: скрін youtube

Ця допомога спрямована на підтримку одиноких батьків, які часто зіштовхуються з підвищеними фінансовими та емоційними навантаженнями, забезпечуючи їм додаткову допомогу для догляду за дітьми.

Нагадаємо, пенсії для чорнобильців: кому пощастить більше

Вам буде цікаво дізнатися скільки заплатять мобілізованим українцям: зарплати, доплати, премії