Українські супермаркети встановили нові ціни на печериці, зелену цибулю та болгарський перець. Як змінилася вартість продуктів, показують дані порталу Мінфін.

Початок травня знаменувався зростанням цін на популярні гриби та болгарський перець. В той самий час зелена цибуля стає дещо доступнішою.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на печериці

Середня вартість кілограма грибів – 119,35 гривні. У квітні цінник на продукт був помітно нижчим – 115,54 гривні за кіло. Найдорожче печериці продаються в мережі Metro – 166,30 гривні, а найдоступніший цінник у Auchan – 92,90 гривні за кіло.

Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Показати ще

Ціни на зелену цибулю

Середня вартість зеленої цибулі зменшилася майже на гривню – до 33,25 гривні за 100 грамів. Цінники у супермаркетах коливаються від 25 до 41,50 гривні залежно від мережі.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Ціни на перець

Болгарський перець на початку травня відчутно подорожчав. Середній цінник зріс із 213,50 до 239,65 гривні за кілограм. Найвища вартість фіксується у мережі Metro – 270,30 гривні за кіло. В той самий час в Auchan продукт продається по 209 гривень за один кілограм.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна поповнювати стратегічні запаси: у супермаркетах подешевшали крупи та консерви.

Також наш портал інформував, і рибку з'їсти, і заощадити: супермаркети знизили ціни на скумбрію, оселедці та сардини.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни кусаються, але вже йдуть на спад: чому продають ранню капусту, огірки та зелену цибулю.