З 1 травня 2024 року українці отримають можливість зручно та ефективно контролювати свої розрахунки з державним бюджетом завдяки нововведенню в Електронному кабінеті платника податків.

Останній місяць весни приніс з собою не лише тепло, але й чимало змін, які вплинуть на життя громадян. Однією з таких значущих інновацій є розширення функціоналу Електронного кабінету платника податків. Відтепер, починаючи з 1 травня, українці матимуть можливість отримувати важливу інформацію щодо стану своїх розрахунків з бюджетом безпосередньо через цей онлайн-ресурс.

Податки / фото: Freepik

Одним з ключових оновлень, яке отримав Електронний кабінет платника податків, є можливість отримання витягу щодо стану розрахунків. Цей витяг буде містити інформацію за кожен рік окремо, починаючи з 2013 року. Також українці матимуть змогу переглянути дані про податки, збори, платежі та єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Для отримання витягу з Електронного кабінету українцям необхідно авторизуватися у своєму кабінеті платника податків та здійснити запит за формою "J/F1300207" в розділі "Заяви, запити для отримання інформації". Важливо зазначити, що кожен запит за окремий рік буде надаватися окремо.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

Отриманий витяг буде доступний в Електронному кабінеті у форматі "J/F1400207", його можна зберегти для подальшого використання.

Крім того, для платників, які мають податковий борг на момент подання запиту, розроблено додатковий функціонал. Тепер вони зможуть розрахувати очікувану пеню за погашення такого боргу на поточну дату. При цьому встановлення прапорця для розрахунку пені буде неможливе, якщо обраний період запиту включає "Минулі роки".

Варто відзначити, що при встановленні відповідного прапорця платник може отримати витяг з кваліфікованим електронним підписом посадової особи контролюючого органу.

Раніше ми повідомляли, що Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Нагадаємо, У яких платіжках побачимо нові цифри: тарифи на комуналку з 1 травня