Уряд України розробив нові правила для програми "Доступні кредити 5-7-9%", яка стала важливим інструментом для підтримки бізнесу. Ці зміни передбачають не лише обмеження в обсягах фінансування, а й нові умови для банків, які надають ці кредити.

Зокрема, максимальна сума кредиту для оборотного капіталу тепер скорочена до 5 мільйонів гривень. Також уряд обмежив розмір маржі банків, що може сприяти вивільненню значних фінансових ресурсів. Ці заходи допоможуть направити до 3 млрд гривень на кредитування бізнесу.

Кредит у банку, кадр з відео

Це рішення було прийняте на засіданні уряду 30 квітня 2024 року. Згідно з новими правилами, максимальна сума кредитування для оборотного капіталу буде скорочена, але ліміти для інвестиційних цілей, зокрема для підприємств переробної промисловості, залишаться незмінними і складатимуть 150 млн гривень.

За словами заступниці міністра економіки України Надії Бігун, уряд активно модернізує програму "5-7-9%" відповідно до поступового зменшення облікової ставки Національного банку. Ця програма переорієнтовує державну підтримку на інвестиційне кредитування.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Показати ще

Уряд має збалансувати прибуток банків до ринкового рівня та перенаправити фінансовий ресурс, який вивільнився, на розширення програми 'Доступні кредити 5-7-9%', тобто на кредитування підприємств, що активно розвивають своє виробництво, підсумувала Бігун.

Нагадаємо, Якщо немає грошей на адвоката: українцям розповіли, куди звертатися за безкоштовною правовою допомогою

Також ми розповідали, як Тисячі людей масово "надули" на 16 баксів неіснуючою квіткою у вигляді котиків